Databaser och digitala arkiv

Du kan använda många av bibliotekets tjänster via internet, 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan året om. Vissa av tjänsterna kräver att du har ett lånekort och pinkod.

Här kan du söka, låna om och reservera i bibliotekskatalogen. Du kan boka dator, låna e-böcker och e-musik, lämna inköpsförslag och mycket mer.

Bibliotekskatalogen (Helge)

 

Sök i databaser och digitala arkiv

Här kan du söka böcker, artiklar, uppsatser med mera. Du kan även få information om fonder och stipendier.

 

Informationssökning

  • LIBRIS webbsök  – erbjuder sökning bland fem miljoner titlar på svenska bibliotek utanför Helge-samarbetet.
  • Litteratur om Gästrikland och Hälsingland – En bibliografi av Anna-Lisa Hillbom. Här kan du söka böcker, artiklar, uppsatser med mera bland 13 774 titlar gällande litteratur om Gästrikland och Hälsingland.
  • Alex författarlexikon – Författarlexikonet innehåller presentationer av skönlitterära författare från hela världen. Alla typer av författare finns med. Här finns klassiker och nobelpristagare men också våra dagars populära bästsäljare, barn- och ungdomsboksförfattare etc. Logga in med lånekortsnummer och pinkod om du inte blir inloggad automatiskt.

 Allmänt

  • GlobalGrant – Här får du reda på var du ska vända dig till för att finna de pengar du behöver. GlobalGrant innehåller information om fonder, stiftelser och andra bidragsgivare. Logga in med ditt lånekortsnummer.
  • Library press display – Gratis tillgång till över 2200 dagstidning från 97 länder, på 54 olika språk. Skriv bara in ditt lånekortsnummer under Barcode/library card no. Ingen e-mail eller användarnamn behövs.

 

Släktforskning

Arkivdigital och SVAR finns installerat på datorer som står i studierum på Hudiksvalls stadsbibliotek. Du kan antingen ringa i förväg till informationsdisken och be om att boka ett rum eller anmäla dig på plats. Man kan tänka på att det kan vara upptaget om man inte hör av sig i förväg. SVAR finns även tillgängligt på biblioteken i Näsviken, Delsbo och Iggesund. 
Mer information om släktforskning.

  • Finnbygden  – Referenser till böcker, artiklar och annat material om den skogsfinska befolkningen i Sverige och de norska gränstrakterna.
  • Litteratur om Gästrikland och Hälsingland – En bibliografi av Anna-Lisa Hillbom. Här kan du söka böcker, artiklar, uppsatser med mera bland 13 774 titlar gällande litteratur om Gästrikland och Hälsingland.

 

Kontakt

Granskad/uppdaterad den 9 november 2016