Yrkesutbildningar

Funderar du på att gå en yrkesutbildning? På Cul kan du skaffa dig en yrkesutbildning inom flera områden. 

Hur är det att gå en yrkesutbildning?

När du går en yrkesutbildning har du en eller flera längre perioder av studier på arbetsplatser med handledning av yrkesverksamma. Detta ger dig de kunskaper och praktiska erfarenheter som behövs för direkt övergång från studier till arbete.

Vilka utbildningsformer finns det?

Vi har yrkesutbildningarna på gymnasienivå, yrkeshögskolenivå och högskolenivå. Du kan även läsa på distans mot högskolor och universitet.

Yrkeshögskola (Yh)  är en eftergymnasial utbildningsform där arbetslivet medverkar i planering, utveckling och drift. Yrkeshögskolan ska säkerställa att det finns utbildningar inom branscher med ett uttalat behov av arbetskraft. Detta innebär att innehåll och inriktning på utbildningarna varierar beroende på arbetsmarknadens behov över tid. Specifikt för Yrkeshögskolan är att du under utbildningen får en eller flera längre perioder av studier på arbetsplatser med handledning av yrkesverksamma. Detta ger dig de kunskaper och praktiska erfarenheter som behövs för att direkt övergång från studier till arbete. En veckas studier motsvarar 5 Yh-poäng. Studier inom Yrkeshögskolan berättigar till studiemedel från CSN.

Yrkesutbildningar

Kontakt

 • Cul, Centrum för utveckling och lärande

  Hudiksvalls kommun

  Telefon: 0650-193 00

  Kullgatan 6-8
  824 30 Hudiksvall

  Besöksadress: Norra kyrkogatan 39

Granskad/uppdaterad den 5 april 2017