Välkomna till invigningen av Poescen glada hudik 2017!

Publicerad den 19 april 2017

Lördag 22 april kl 14.00-16.30 på Hudiksvalls Teater.

Poescen glada hudik 2017 invigs av Nina Burchardt, kultur- och fritidsnämndens ordförande. Konferencier Viveka Sjögren, författare och illustratör. Medverkande: författargruppen Bläck och Bob Hansson samt öppen scen.

Bläck, en gemensam klang

Bläck är en grupp kvinnliga författare i Gävleborgs län som återuppstår inför poesiveckan i Hudiksvall. Gruppen består av Anna Jörgensdotter, Helene Rådberg, Viveka Sjögren, Carolina Thorell, Anna-Clara Tidholm och Aase Berg (som inte kommer att medverka denna gång). Medlemmarna i gruppen verkar på helt skilda håll och med olika litterära uttryck, men när de träffas och låter sina språk mötas, som till exempel i pjäsen "Vi skulle ju handla" som de skrev på uppdrag av Folkteatern, och i scenprogrammen "I skogar", brukar det uppstå en gemensam klang.

Till invigningen av poesiveckan kommer de med "Språk" - en samling texter som tar avstamp i det som språk och ord är och kan vara. Med sig på scenen har de musikerna Maja Simonsson, på cello och klarinett och Pär-Ola Landin på kontrabas.

Bob Hansson - estradpoesi

Bob Hansson är författare, poet och föreläsare och har skrivit flera diktsamlingar, en tankebok och en intervjubok ”Kärlek hur fan gör man”. Nyligen utkom han med en ny diktbok ”och grannsämjan är en långsam bödel”. Han reser runt i Sverige och världen och läser dikter, föreläser, gör shower och workshops. Allt Bob gör - gör han av precis samma förhoppning- att stärka livslusten och plåstra om den sorg som våra liv faktiskt rymmer. Ingen är här för att krympa.

Öppen scen

Skriver du dikter som du vill dela med andra? Eller vill du bli inspirerad genom att höra andra läsa sina egenskrivna dikter? Ta chansen! Max 3 min per person.
Anmälan senast torsdag 20 april till:

Entré

80 kr, barn och ungdom upp till 25 år gratis. Biljetter:

Visit Glada Hudik tel. 0650-191 00, eller på plats en timme innan.

Granskad/uppdaterad den 19 april 2017