• Start
  • » Därför är belysningen på nu under dagtid

Därför är belysningen på nu under dagtid

Publicerad den 24 januari 2020

Vi gör just nu en rondering där vi kollar alla 6400 kommunala gatubelysningar. Det gör vi varje år kring februari, augusti och november och det brukar vara en hel del ljuspunkter som behöver åtgärdas efter varje rondering.

När lagas trasiga lampor?

Tyvärr kan det dröja innan belysningen fixas. Det kan till exempel bero på att vi behöver beställa hem material som kan ta tid att få. Det byggs också en hel del i Hudiksvall nu och det grävs för fiber. Ibland kommer de som gräver åt kablar till gatubelysning vilket de inte alltid märker och vi får veta det långt efter att det har hänt och då dröjer det också innan det åtgärdas. Vi har en upphandlad entreprenör som lagar trasig gatubelysning och de arbetar så hårt de kan, men som sagt kan det ändå ta ett tag innan belysningen fungerar igen.

En annan anledning till att det dröjer innan trasig belysning lagas är att andra trasiga lampor behöver lagas först. Till exempel prioriteras gatubelysning vid övergångsställen framför gatubelysning i villaområden.

Hur ofta kontrolleras beslyningen?

Gatubelysningen kontrolleras kring februari, augusti och november.

Gör en felanmälan om du ser belysning som är trasig

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050