Renoverade Läroverket invigdes på nytt

Under onsdagen återinvigdes Läroverket efter nästan 3 år av renovering.

Den snart 105 år gamla skolbyggnaden har bland annat fått ny ventilation, ny inredning och uppfräschade ytor. Skolgården har fått aktivitetsplaner och klassrum och hissar har renoverats för att göra byggnaden tillgänglig för alla. Dessutom huserar också nu stora delar av Kulturskolan i byggnaden.

Diskussioner om att renovera högstadieskolan i Hudiksvall har pågått i många år. Elisabeth Bäckström, verksamhetschef för grund- och grundsärskola är glad att renoveringen nu står klar.
- Ja, äntligen! Skolan var verkligen i behov av renovering och det har varit en lång resa fram tills att vi fick okej på att göra det. Alla elever och medarbetare ska ha en stor eloge för deras tålamod under den renoveringen som pågått i nästan tre år.

Rektor Catarina Qviberg instämmer och även om renoveringen har inneburit många tillfälliga lösningar tycker Catarina att det har gått bra.
- Vi har dels haft ett otroligt bra samarbete med byggare, underleverantörer och Tekniska förvaltningen på kommunen. Sen har också elever och medarbetare varit fantastiska under den här renoveringen. Vi har haft en bra dialog och tillsammans hittat lösningar på de utmaningar som uppstått längs vägen.

Skolans elevrådsrepresentant Adiam Dawit Gebremariam fick ta emot ett presentkort av Lärandeförvaltningen på 10 000 kronor. Pengar som eleverna tillsammans ska få köpa något till skolan.

Lördagen den 1 oktober kommer det vara Öppet Hus på Läroverket där allmänheten är välkommen att komma och titta på både skolans och Kulturskolans lokaler.