Östersjön vårt hav, hur mår havet egentligen?

Initativet Hållbara hav, www.hallbarahav.nu, reser just nu runt Östersjön för att berätta om miljötillståndet i vårt hav. Den 20 september kl 13 är det dags för Briggen tre kronor af Stockholm att lägga till i Hudiksvall och låta oss ta del av utställningen. Kom se på när Briggen lägger till i hamnen! Vid kl 12 kan se skeppet och kl 13 lägger det till i hamnen.

Förutom utställningen ombord kommer en container stå på kajen där utställningen ”Etta med kök” visar de produkter vi omger oss med i vardagen. Där finns information om vilka som är skadliga och hur vi kan undvika eller hitta alternativ till dessa.

Briggen tre kronor af Stockholm är öppen att besöka för allmänheten enligt schema nedan. Varje dag har även Hälsinglands museum öppet med utställning av äldre tiders båtar. I samma lokal finns Hudiksvalls kommun med information om kommunens miljöarbete kopplat till vatten.

Tid: 20 - 22 sep
Plats: Kajen utanför KomTek, intill kustbevakningen
Kontakt: Åsa Terent 0650-19281, asa.terent@hudiksvall.se

Program

20 sep kl 13: Skeppet lägger till i Hamnen. 15-18: Öppet skepp för allmänheten
21 sep förmiddag: Bokad för gymnasieklasser Eftermiddag: Ytvatten i fokus, möte för berörda politiker och tjänstemän. Länsstyrelsen medverkar.
21 sep kl 17-21: Segling för betalande gäster. Fyra timmars tur inklusive tvårätters middag och kaffe och kaka. Anmälan till Sture Haglund, telefon 070 422 78 19.
22 sep förmiddag: Bokad för gymnasieklasser Kl. 14-19: Öppet skepp för allmänheten
23 sep: Briggen Tre Kronor avgår från kaj på morgonen