• Start
  • » Nyheter
  • » Erikshjälpen, Röda korset och Dakapo samarbetar på återvinningscentralerna

Erikshjälpen, Röda korset och Dakapo samarbetar på återvinningscentralerna

Publicerad den 13 december 2016

Är det ok att ge bort julklappar från Second Hand? Självklart! Nu samarbetar Erikshjälpen, Röda Korset och Dakapo för att ge återbruk från återvinnings-centralerna ett nytt liv till jul.

– Självklart kan man ge bort julklappar från Second Hand, säger Mats Strandell, avfallstekniker avfallsavdelningen Hudiksvalls kommun.

– Jag upplever att gamla saker ofta har en bra kvalitet. Kanske har vännen trånat efter en stringhylla från 60-talet eller en rock i kashmir. Och visst är det mysigt att ge bort något som man vet att den andre verkligen vill ha, fortsätter Mats.

Representanter från Erikshjälpen, Röda Korset och Dakapo samt medarbetare från avfallsavdelningen Hudiksvalls kommun firade det nya samarbetet med att dricka glögg och prata julklappar.

Återbruk och en hållbar livsstil

Genom att använda saker längre minskar vi mängden avfall. Vi minskar även miljöbelastningen i produktionsledet. Ett ökat återbruk kan utgöra grunden för en mer hållbar livsstil. Här kan du köpa Second Hand som lämnas in på återvinningscentralen:

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050