Utdelningen av social- och omsorgsförvaltningens förbättringspris 2017

I går, den 23 mars hade social och omsorgsförvaltningen utdelning av sitt Förbättringspris 2017!

Social och omsorgsförvaltningen har som tradition att varje år uppmärksamma och prisa sina medarbetare efter sina ledord ”Bäst på att bli bättre”. I år är det också 10 år sedan man började dela ut priserna genom att bjuda in nominerade och vinnare till lunch.

Det är medarbetare inom Social och omsorgsförvaltningen som kan nominera sina kollegor inom förvaltningen. Ett av priserna går till en ideell förening.

Henrik Persson, ordförande i Social och omsorgsnämnden och Pia Andersson, förvaltningschef var prisutdelare.

I kategorin arbetslag tilldelas

Maria Holmberg, Sylvia Svensson och Vivianne Nordin på Ingsta äldreboende
Juryns motivering:
Maria, Sylvia och Vivianne har förbättrat utemiljön på Ingsta äldreboende och på ett aktivt och engagerat sätt förvandlat trädgården till en levande oas med olika stationer för aktiviteter och platser för avkoppling för de boende.

I kategorin eldsjäl i värdegrundsarbete

Viktor Bäckström-Cook
Juryns motivering:
Viktor personifierar ordet inkluderande. Han är väldigt pålitlig och har dessutom en stark framåtanda och ofta drivande i utvecklingsfrågor. Han använder sig av sin erfarenhet och kunskap på ett sätt som verkligen kommer andra i arbetsgruppen till del.

I kategorin eldsjäl i arbetsmiljöarbete

Susanne Lindberg
Juryns motivering:
Susanne har med ett genuint intresse för människor och nätverksarbete, i rollen som volontärsamordnare systematiskt strukturerat upp verksamheten så att förebyggande enheten blivit tydligare både för medarbetarna, volontärerna och det omgivande samhället.

I kategorin årets ideella organisation

Röda korset Hudiksvallskretsen. Mirjam Holmberg & Kent Jonelind tog emot priset.
Juryns motivering:
Röda korset har öppnat sin butik för språkcafé som drivs i samverkan med förebyggande enheten, studieförbundet vuxenskolan och Hudik mot rasism. Caféet har blivit en bra mötesplats där man i en lyckad samverkan arbetar för människors lika värde sker.

Hederspriset till någon utanför förvaltningen

Barbro Karelius