Topprustad återvinningscentral i Delsbo

Med bubbel och snittar inviger vi stolt återvinningscentralen i Delsbo torsdagen den 27 april, 2017. En topprustad anläggning med två filer för bilar på rampen, nytt hus för återbruk och sortering i fler material är nyheter som möter besökaren.

Tekniska nämndens ordförande Annika Huber håller tal och inviger genom att köra traktor och hålla tal. Klockan 14 öppnar återvinningscentralen och besökare är välkomna att fira med snittar och bubbel så långt det räcker under dagen.

Nu kan du köra i två filer på rampen och det gör ditt besök smidigare eftersom du kan glida förbi andra bilar när du sorterat klart.
Det första du möter på rampen är återbruket. Hela och rena saker, möbler och kläder ska du lämna till återbruk så att andra kan få nytta av det du tröttnat på.

Nytt är också att du kan sortera gips och textil till återvinning! Gamla gipsväggar mals ner till gipspulver som återvinns som nya gipsskivor.
Förut la besökarna trasig textil till förbränning men nu återvinns exempelvis gamla lakan och trasiga strumpor som ny textil. Det är riktigt bra för miljön.

Nu har vi byggt om återvinningscentralen i Delsbo. Det har varit rörigt några månader och vi tackar besökare som haft skönt tålamod under byggtiden.

Öppettider återvinningscentralen i Delsbo

Tisdagar och torsdagar kl. 14 - 18.30.