Anna Papp - bästa resultat i kommunen.

Prisregn över elever

I veckan har elever runtom i Hudiksvalls kommun överraskats med prisregn efter deras deltagande i Kängurutävlingen, en av världens största mattetävlingar för grundskolan.

Kängurutävlingen, en av världens största mattetävlingar för grundskolan, lockade rekordmånga elever i Hudiksvalls kommun till Iggesunds skola där en del av tävlingen avgjordes, för andra året i rad.

Helena Niklasson, lärare på Iggesunds skola, är initiativtagare till kommunens deltagande i mattetävlingen. Förra året deltog 120 elever från årskurs 8 och 9 i tävlingen. I år hade antalet deltagare mer än fördubblats i Hudiksvalls kommun - 280 elever från Ede skola, Iggesunds skola, Läroverket och Östra skolan deltog. Syftet är att få fler elever att bli mer intresserad av matematik – att matte är coolt!

Det var eleverna Anna Enerud, Östra skolan och Anna Papp, Läroverket, som hade bäst resultat i kommunen och fick 2-dagarsbiljetter till Hudikkalaset. De elever som var bäst i sin årskurs på respektive deltagande skola fick 1-dagsbiljett till Hudikkalaset.

Oavsett resultat i mattetävlingen hade alla deltagare chans att vinna fina priser som bland annat biobiljetter, träningskort och presentkort som lottas ut.

- Vi ville peppa eleverna lite extra att delta i tävlingen genom fina priser och det har vi kunnat göra tack vare företag som varit med och sponsrat. Det är vi otroligt glada för!, säger Helena Niklasson. Företagen som sponsrade priserna i Hudiksvalls kommun är SMP Parts AB, HIAB, Bilmetro, Eitech, Hudiksvalls Gym, Dackås, Monitor och OilQuick.