Vinnare av utemiljötävling 2017

Social- och omsorgsförvaltningen i Hudiksvalls kommun ordnar sedan några år en utemiljötävling. Bakgrunden till tävlingen är att social- och omsorgsförvaltningen har arbetat med ”Grön terapi” och att betydelsen för oss människor av miljön och naturen omkring oss är känd. Tanken med tävlingen är att stimulera verksamheterna till att utveckla utemiljöerna så de blir en oas för de boende samt ge möjlighet för boende och personal att samlas kring gemensamma aktiviteter.

Vinnare av årets utemiljötävling är Håsta äldreboende!

Juryns motivering: Håsta äldreboende har skapat en vacker utemiljö med stimulans för alla sinnen. Här finns möjlighet att beundra alla vackra blommor och buskar i olika färger, att smaka på frukt och bär, lukta på rosor och lavendel, lyssna på insekter eller musik. Dessutom finns möjlighet till olika aktiviteter som att promenera eller åka runt i rullstol, spela minigolf, umgås med grillning eller att bara ta en paus i solstolarna, dricka kaffe med mera. Håsta har bättre förutsättningar genom de stora ytorna som finns. De har även tagit hjälp av externa proffs, men vinner priset då personalen och enhetschefen har visat ett stort engagemang och en uppfinningsrikedom som resulterat i vackra miljöer som även ger möjlighet till olika aktiviteter för de boende.

Hedersomnämnanden

Ett hedersomnämnande går till Frejagården avdelning E-F som på liten yta och med små medel har gjort en mysig innergård, och som planerar att utveckla den vidare. Även de har haft våra sinnen i åtanke.

Ett andra hedersomnämnande går till Vesslabacken för att de fortsätter att jobba med sin trädgård med små och enkla medel. Nästa år hoppas vi vädret är bättre så växtligheten kommer i gång ordentligt!