Stort grattis till årets kultur- och fritidsstipendiater!

Kultur- och fritidsnämnden delar ut två stipendier á 25 000 kronor inom kultur och fritid. Nytt för i år är ett fritidsstipendium som delas ut för första gången. Grattis till Reneé Östlund som är årets fritidsstipendiat och Cecilia Olsson och Ulrika Beijer som får årets kulturstipendium! Stipendierna delas ut i samband med fullmäktiges sista sammanträde för året, måndagen den 18 december.

Motiveringar

Hudiksvalls kommun fritidsstipendium 2017 tilldelas Reneé Östlund.

Reneé Östlund har under många år varit ideell funktionär inom föreningen Friskis & Svettis. Reneé är ledare för flera olika pass och är dessutom aktiv i planering och genomförande av börja-träna kurser. Reneé ställer alltid upp för sina ledarkompisar och hon tar ett stort ansvar för att medlemmarna ska få den träning som är utlovad.

Friskis & Svettis genom ordförande Reidunn Wettermark beskriver Reneè:

Reneé är vår största okända kändis. Många, många kommuninvånare har genom åren blivit inspirerade till att bli aktiva motionärer tack vare Reneé som aldrig förhäver sig och marknadsför sig själv som någon annan än en i teamet”.

Hudiksvalls kommun kulturstipendium 2017 tilldelas Cecilia Olsson och Ulrika Beijer.

Cecilia Olsson och Ulrika Beijer är initiativtagarna bakom det treåriga musikteaterprojektet Scenplats Hudiksvall. De tre uppsättningarna, 1721, Forsablått och Ett bloss i natten berättar om dramatiska och viktiga händelser i Hudiksvalls historia och kopplar samtidigt dessa till samtida skeenden.

Föreställningarna har gjorts i nära samarbete med lokalsamhället och har visats för över 17 000 människor, både vuxna och skolelever.

Med kulturstipendiet vill Hudiksvalls kommun uppmärksamma att Cecilia Olsson och Ulrika Beijer med sina tre unika föreställningar har gett barn, ungdomar och vuxna möjlighet att, genom teaterupplevelsen, på ett nyfiket och pedagogiskt sätt upptäcka och möta sin historia.