• Start
  • » Nyheter
  • » Östra skolan satsar ännu mera på rörelse för att lära!
Pulspass på Östra skolan

Östra skolan satsar ännu mera på rörelse för att lära!

Publicerad den 15 mars 2018

I augusti förra året sjösatte Östra skolan i Hudiksvall ett projekt de själva kallar för pulsprojektet. Det innebar att alla elever i årskurs 9 på skolan, utöver ordinarie idrottsundervisning, genomför ett pulspass två gånger per vecka, på schemalagd skoltid. Passet innehåller övningar som ska höja elevernas puls till syfte att öka kunskapsinlärningen på sikt.

- Nu tar vi projektet vidare och bjuder in årskurs 6 från Malsta, Edsta, Sandvalla, Skolbyn, Björkberg och Näsviken för att få prova på hur ett pulspass fungerar på Östra skolan. Till höstterminen 2018 kommer Östra skolan att starta upp pulspass för samtliga klasser på skolan, säger Lotta Törnqvist som är idrottslärare.

För att få ett smakprov fick eleverna använda den fullständiga pulsutrustningen där de fick se och följa sin puls under passet. Det var en uppskattad aktivitet från eleverna.

Idrottslärarna från Östra skolan, Lotta Törnqvist, Jens Öberg, Ann-Charlotte Eriksson, Janne Westin är rörande överens.

- Det var jätteroligt att se alla engagerade elever under pulspassen och vi ser verkligen fram emot en rolig och spännande höst med ännu mera puls på skolan.

Fysisk aktivitet kan påverka kunskapsinlärning i en positiv riktning

Projektet kom till efter att en grupp idrottslärare på skolan förra året deltagit vid en fortbildning som handlade om hur fysisk aktivitet kan påverka kunskapsinlärning i en positiv riktning.

- Forskning visar att detta är en bra satsning sett ur ett kunskapshöjande syfte. Sen är det klart att det kommer dröja en tid innan vi kan se effekten, säger Ulf Bäckström som är idrottslärare på Östra skolan.

Projektet finansieras av Hudiksvalls kommun, Monitor, Björn Lundén information, Delsbo Candle och Hälsinglands Sparbank.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050