Från vänster: Caroline Schmidt, Thomas Tanggaard Alkeskjold, Mikael Löthstam och Lars Norin.

Från vänster: Caroline Schmidt, Thomas Tanggaard Alkeskjold, Mikael Löthstam och Lars Norin.

NKT Photonics och RISE Acreo investerar i infrastruktur i Hudiksvall

NKT Photonics och RISE Acreo har samarbetat inom utveckling av glasmaterial för fiberlasrar under lång tid. Glasmaterial som utvecklats och tillverkats av RISE Acreo är nyckelkomponenter i några av NKTPs produkter sedan ett antal år.

NKPT öppnar nu ett svenskt dotterbolag i Hudiksvall och investerar i infrastruktur och expertis för att driva utveckling och tillverkning av nya och bättre glasmaterial till nästa nivå. Två forskare och ingenjörer från Acreo anställs av NKTP från första dagen.

- NKTP är världsledande inom sitt område. Att de nu bygger verksamhet i Hudiksvall är fantastiskt och en sann förstärkning av svensk fotonik och Fiber Optic Valley-klustret i Hudiksvall. Vi ser verkligen fram emot att ytterligare stärka vårt samarbete.”, säger Åsa Claesson, chef på RISE Acreos fiberoptiska laboratorium i Hudiksvall.

- Vi har jobbat ihop i många år och vi har alltid imponerats av Acreos material-know-how och deras starka kundfokus. Vi är väldigt glada att stärka vår samverkan genom vårt nya svenska dotterbolag där vi nu investerar kraftfullt för att utveckla och tillverka nästa generations glas till NKTPs fiberlaser-plattform, säger Thomas Tanggaard Alkeskjold, chef för Forskning och Utveckling vid NKT Photonics.

- Vi hälsar NKT Photonics och RISE Acreo välkomna och önskar dem lycka till med sin etablering, säger Mikael Löthstam kommunstyrelsens ordförande i Hudiksvall.