Drömmar och Demokrati, en kulturfestival i Gävleborg

Våren 2018 reser Folkteatern runt i Gävleborg med kulturfestivalen Drömmar och Demokrati, en festival av samtal, konst- och teaterhändelser som anpassar sig efter sin plats. Tillsammans med sin publik vill Folkteatern närmare möta, diskutera och fantisera kring demokratins och drömmarnas gränser och gränslöshet. 

Till Hudiksvall i slutet av april

Den 21 - 29 april kommer Drömmar och Demokrati till Hudiksvall. Festivalprogrammet rymmer allt från ett flertal teaterföreställningar, musikframträdanden och grafitti-workshop till läsningar, samtal och dans. Ett spännande och angeläget program. 

Skolföreställning Utopier för elever i årskurs 8 och 9

Kultur och Fritid arrangerar Folkteaterns skolföreställning Utopier för elever i årskurs 8 och 9. Föreställningen ges även för offentlig publik. Dessutom inleds festivalveckan med familjeföreställningen Kommissarie Gordon och invigningen av den fria graffitiväggen som båda arrangeras av Kultur och Fritid. En stor del av det innehållsrika och intressanta programmet, som många föreningar står för, har till stor del gjorts möjligt genom stöd av Hudiksvalls kommun. Tillsammans med Scenkonst Hudiksvall står Kultur och Fritid värdar och arrangörer för Folkteatern och deras föreställningar. 

Se hela programmet

Programmet i sin helhet hittar du på Folkteaterns hemsida och kan bland annat hämtas på biblioteken och Hälsinglands museum.