Stefan Barenfeld

Stefan Barenfeld är kommunens nya stads- och landsbygdsstrateg

Hudiksvalls kommun har rekryterat Stefan Barenfeld som stads- och landsbygdsstrateg. Stefan Barenfeld har en lång bakgrund från olika uppdrag i både Hudiksvalls och andra kommuner där han varit projektledare, konsult eller rådgivare i olika utvecklingsprojekt både i tätorter och på landsbygden. Nu närmast kommer han från ett uppdrag som projektledare för ökad fisketurism i Hälsingland.

Stefan är bosatt i Iggesund och är 52 år.

- Jag ser fram emot det här uppdraget. Jag hoppas kunna dra nytta av min erfarenhet från olika utvecklingsfrågor särskilt i ett landsbygdssammanhang, säger Stefan Barenfeld.

Hudiksvalls kommun har haft tidigare haft en tjänst som landsbygdsstrateg på deltid. I samband med denna rekrytering har kommunen valt att utöka uppdraget och samtidigt utvidga innehållet till att omfatta även andra utvecklingsfrågor som sker i eller kring staden.

- Stad och land hänger ihop. Det som är bra för landsbygden gynnar staden och tvärtom. Vi vill att det ska prägla också innehållet i den här tjänsten, säger Bengt Friberg, kommunchef. Vi är glada över att kunna rekrytera Stefan Barenfeld. Hans stora erfarenhet och breda kontaktnät kommer att vara en viktig tillgång i det här uppdraget.

Stefan Barenfeld börjar uppdraget i Hudiksvalls kommun den 1 september 2018.