Många berikande samtal hölls på Rekryteringsmässan

Visst är det viktigt att få den där sköna känslan i magen innan man bestämmer sig för att ta nästa steg? Det tycker vi, och tror att det kan ske genom det personliga mötet, när människor får träffas under avslappnade och trevliga former.

Rekryteringsmässan på Aktivitetsfabriken i Hudiksvall har precis avslutast där Hudiksvalls kommun var en av utställarna.

Kl.16: Det känns jättebra!

- Det känns jättebra, det har varit en lyckad dag tycker jag. Det har varit många besökare och nöjda deltagare. Nu är vi ett antal som kommer åka med Rekryteringståget tillbaka till Stockholm och göra en utvärdering med tågresenärerna för att se hur det upplevde denna dag och vad som skulle kunna få dem att ta steget och flytta hit. Vi vill också berätta för dem hur vi kan hjälpa dem att göra det, säger Lava Bastan som är projektledare för Rekryteringståget och Rekryteringsmässan.

Kl.15.20: Vi har fått ett jättebra välkomnande!

Karim Mohammadi och Vanja Savanovic har rest med rekryteringståget från Stockholm.

- Vi har fått ett jättebra välkomnande först och främst av hela staden! Vi har träffat många bra arbetsgivare och sett en fantastiskt fin stad och miljö, säger Vanja Savanovic från Stockholm.

- Jag instämmer med Vanja. Vi har träffat många potentiella arbetsgivare här, som kommunen i mitt fall då. Jag har ju turen att jobba i skolans värld så jag har att välja och vraka bland, säger Karim Mohammadi från Stockholm.

Kl.13.20: Det går som på räls, det går som tåget!

- Det går som på räls, det går som tåget! Om man får vara lite rolig. Det är fantastikt! Just nu är vi mellan 450-500 personer här, vilket är över förväntan. Vi ser att det är samtal som pågår hela tiden, det rullar på, nu har alla fokus, det är intervjuer och diskussioner, säger Roger Sundström som är arrangör från Hudiksvalls Näringslivs AB (HNA).

Kl.8: Rekryteringståget avgick från Stockholm

Ett dryga hundratal resenärer klev i morse ombord på Rekryteringståget som skulle ta dem från Stockholm till Hudiksvall. Karim Mohammadi och Vanja Savanovic var två ut av dem.

- Det var genom mitt nuvarande arbete som jag fick reda på detta event och vi har länge funderat på att flytta ut till landsbygden. Vi kände att detta var ett ypperligt tillfälle att känna på lite, säger Vanja.