• Start
  • » Nyheter
  • » Internationellt seminarium om dammutrivning pågår just nu i Hudiksvall

Internationellt seminarium om dammutrivning pågår just nu i Hudiksvall

Publicerad den 25 september 2018

To be or not to be...removed! Hudiksvalls kommun anordnar tillsammans med tre andra organisationer ett internationellt seminarium om dammutrivning 24-26 september på Kulturhuset i Hudiksvall. Seminariet är fullbokat med människor från cirka 25 nationer, exempelvis Kina, Taiwan, Irak och USA.

Mikael Löthstam, kommunstyrelsens ordförande, inledde seminariet igår som fortsätter med ett fullspäckat program med flera intressanta talare från olika delar av världen.

Johan Andreasson, fiskevårdssamordnare Hudiksvalls kommun, kommer att prata om dammutrivningen i Nianån och Gnarpsån samt visa filmen ”Många Bäckar små”. Man kommer också att göra en utflykt till Gnarpsån och Nianån med anledning av dammutrivningen där.

Herman Wanningen från WFMF berättar om vikten av öppna vattendrag där fiskar får simma fritt och hur dammar är barriärer för fiskar. Man vill med detta seminarium skapa medvetenhet och kunskap om hur man river dammar och förbättrar vattenkvalitén för fiskar. Så man organiserar dessa seminarier på olika platser i Europa och nu har turen kommit till Hudiksvall. Flera experter från hela världen är på plats dessa dagar och delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050