Företag stöttar drogförebyggande arbete i skolan

Hudiksvalls kommun satsar på drogförebyggande arbete i skolan. Flera olika aktiviteter genomförs för att förebygga droganvändningen hos barn och ungdomar. Nu går Oilquick in med medel för att stötta arbetet ytterligare.

- Vi är tacksamma till att företag vill gå in och hjälpa oss. Vi jobbar aktivt med förebyggande insatser, men vi behöver göra mer. Detta möjliggör för oss att satsa ytterligare, säger Jimmy Henriksson samordnare för SSPF.

- En drogfri stad är otroligt viktig för oss på OilQuick. Vi är tacksamma över att bo och verka i Hudiksvall och vi ser en självklarhet att var med och bidra i dessa frågor. Vår övertygelse är att om alla goda krafter kan dra åt samma håll, så kan vi tillsammans göra staden ännu bättre och än mer attraktiv att bo i, säger Henrik Sonerud, VD på OilQuick.

Hudiksvalls kommun samarbetar med fler företag i andra sammanhang. Exempelvis Hudiksvalls Sparbank som stödjer aktiviteter inom Friends och stiftelsen Ernst och Carl Tryggers fond har bidragit till en föreläsning med workshops med inriktning mot våldsbejakande extremism. Jimmy Henriksson anser att företag och organisationer kan hjälpa till på flera olika sätt och det behöver inte vara ekonomiskt.

- Vi skulle gärna vilja se att fler företag och föreningar bidrar till arbetet. Det behöver inte vara ekonomiskt, finns andra sätt att hjälpa till, föräldravandra eller liknande. Tillsammans blir vi starkare, säger Jimmy Henriksson.