Fredag 9 november samlas alla kommunens chefer på Kulturhuset i Hudiksvall för en heldag om digitalisering.

Kickstart för digitalt kliv

- Som kommun kommer vi att behöva ta alltmer hjälp av tekniken för att klara vårt uppdrag och bli ännu bättre på att svara upp mot behoven från dem vi är till för. Den utvecklingen är vi redan inne i men nu tar vi ett samlat grepp, säger Henrik Adestedt IT-strateg vid Hudiksvalls kommun.

Idag den 9 november samlas därför alla kommunens chefer på Kulturhuset i Hudiksvall för en heldag om digitalisering.

Inspiration som konkret vägledning

Ola Wallberg från Fiber Optic Valley har tillsammans med Henrik Adestedt och kvalitetsstrateg Annika Lindfors planerat dagen.

- Fiber Optic Valley har ett upplägg som vi kallar Kickstart Digitalisering som vi redan kört i ett stort antal företag, säger Ola Wallberg. Hudiksvall är första kommunen och det känns jättespännande.

Programmet innehåller såväl inspiration som konkret vägledning och start på det förändringsarbete som alla verksamheter behöver göra för att uppnå kommunfullmäktiges mål som börjar gälla 2019: effektivisering genom behovsstyrd digitalisering. När deltagarna går hem i eftermiddag väntar hemläxor och en halvdag med workshops.

Hitta nya smarta sätt att jobba på

- Ska kommunen klara sitt uppdrag och kunna erbjuda välfärdstjänster framöver behöver vi hitta nya smarta sätt att jobba på, säger kommunchef Bengt Friberg. Digitaliseringen är en del i vårt arbete för att klara framtidens utmaningar.