Förskolechef Anna Pettersson-Lundgren håller upp dena gröna flagga som visar att Dellens förskola har blivit miljöcertifierade.

Förskolechef Anna Pettersson-Lundgren håller upp dena gröna flagga som visar att Dellens förskola har blivit miljöcertifierade.

Vi flaggar för en hållbar värld!

Publicerad den 30 januari 2019

Idag firar vi att Dellens förskola har blivit certifierade enligt Grön flagg.

- Vi tycker det är väldigt roligt att Dellens förskola blivit certifierade. Vi kan nu stolt berätta att ca 70% av våra skolor och förskolor är miljöcertifierade enligt den senaste mätningen som gjordes 2017, säger Åsa Terent kommunekolog Hudiksvalls kommun.

Grön Flagg är ett certifieringsverktyg som används för att bli miljöcertifierad. Det är både ett verktyg och en certifiering.

Grunden är inflytande

Grunden i Grön Flagg är inflytande - allt arbete inom Grön Flagg utgår från barnens och elevernas ideér och nyfikenhet. Det är ett bra sätt att utveckla och arbeta med miljöfrågor och hållbar utveckling i förskolan och skolan. Det ger barn och elever fantastiska förutsättningar att arbeta aktivt med hållbar utveckling på ett roligt och engagerande sätt. Alla blir delaktiga i hållbarhetsarbetet - samtidigt som man jobbar mot mål och riktlinjer i förskolans och grundskolans läroplan.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050