• Start
  • » Nyheter
  • » Efter branden – barnen från Hasselbackens förskola flyttar tillbaka till Forsa

Efter branden – barnen från Hasselbackens förskola flyttar tillbaka till Forsa

Publicerad den 27 maj 2019

Det är nu klart att barnen som varit evakuerade från Hasselbackens förskola får flytta tillbaka i Forsa.

De två avdelningar som klarade sig när förskolan brann i september 2018 har renoverats och är nu redo för verksamhet igen.

Ny lokal för 5-åringarna

De två avdelningar som totalförstördes i branden är ännu inte uppbyggda vilket gör att alla de barn som är evakuerade inte kommer att få plats på Hasselbackens förskola. För att alla ska kunna flytta tillbaka till Forsa kommer därför en femårsgrupp att bildas och placeras en egen tillfällig lokal. Gruppen kommer att bestå av barn och medarbetare båda förskolorna i Forsa.

– Vårt mål har hela tiden varit att få tillbaka alla barn till Forsa igen. Genom att skapa en femårsgrupp kan alla barn flytta tillbaka och vi får dessutom lediga platser på förskolorna som gör att vi kan erbjuda de barn som sökt placering i Forsa till hösten en plats, säger Ewa Bydell, förskolechef för Hasselbackens och Asplundens förskolor.

Den nya femårsgruppen kommer att placeras i en ersättningslokal, Liljan, medan uppbyggnaden av Hasselbackens förskola pågår.

– Liljan ligger centralt placerad i Forsa vi ser det som en bra lösning. Lokalen är stor och vi har dessutom tillgång till både utegård och skog, säger Ewa.

Verksamheten på Hasselbacken och Liljan planeras starta vecka 32.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050