Låna en återbrukad cykel

Publicerad den 3 juni 2019

Nu kan du låna en återbrukad cykel av Hudiksvalls kommun. I många städer finns nytillverkade lånecyklar. I Glada Hudik är vi miljösmarta och återanvänder cyklar som kommer in på återvinningscentralen. Det är riktigt bra för miljön!

- Lovebikes är ett hållbart cykelprojekt med vinster på flera sätt. Nu hoppas vi att många lånar de röda vackra cyklarna för utflykter i sommar, säger Eva B Nilsson, projektledare, Hudiksvalls kommun.

Lovebikes är ett pilotprojekt sommaren 2019. Bakgrunden är att vi ska återanvända mer av det som kommer in på återvinningscentralen och cyklar är en del. Vi målar, lagar och ser till att cyklar som redan finns används igen. Att cykla, laga, låna och dela på saker är riktigt bra för miljön.

Att låna en återbrukad cykel på bibliotekets lånekort är en spännande utveckling! Om du vill låna med legitimation är du välkommen till Servicecenter och Visit Glada Hudik.

Här kan du låna cykel:

  • Biblioteket Hudiksvall, Rådhusgatan 2, Hudiksvall. Låna på lånekortet.
  • Biblioteket Delsbo Finngatan 2D, Delsbo. Låna på lånekortet.
  • Servicecenter Trädgårdsgatan 4, Hudiksvall. Låna med leg.
  • Visit Glada Hudik Storgatan 33, Hudiksvall. Låna med leg.

Du får låna cykeln till nästa dag. De går inte att boka i förväg. Cyklarna är i vuxenstorlek i olika modeller och märken. Du som lånar är ansvarig för cykeln. Om den försvinner ersätter du den med 1 000 kr.

  • Enligt lag ska alla under 15 år ha cykelhjälm. Det är upp till dig som lånar cykel att ordna hjälm. Vi lånar inte ut hjälmar. Var rädd om dig och använd hjälm!
  • Du som är minst 15 år och har ett legitimation eller ett lånekort kan låna cykel. Du lånar den på egen risk.

Trevlig tur!

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050