• Start
  • » Nyheter
  • » Nu är Vård- och omsorgscollege återcertifierat!
Bild på personal från Vård- och omsorgscollege

Nu är Vård- och omsorgscollege återcertifierat!

Publicerad den 22 augusti 2019

På Bromangymnasiet firades under onsdagen att Vård- och omsorgscollege Gävleborg har blivit återcertifierat. Elever, vårdlärare samt rektorer för både gymnasiet och vuxenutbildningen åt tårta tillsammans med processledaren och lokala styrgruppsordförande för Vård- och omsorgscollege i Hudiksvall och Nordanstig.

I Gävleborg samarbetar elva kommuner, Region Gävleborg, privata vårdföretag, fackförbundet Kommunal, utbildningsanordnare, Arbetsförmedlingen, Högskolan i Gävle, Validering Gävleborg och andra aktörer som arbetar med regional utveckling. Tillsammans formar vi relevanta utbildningar inom vård och omsorg på gymnasial och eftergymnasial nivå, samt utvecklar utbildningen och höjer kvaliteten. Vi samarbetar för att säkra kompetensförsörjningen inom vård och omsorg.

Följande målsättningar är fastställda för den nya certifieringsperioden som sträcker sig till den 30 juni 2024:

  • Skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv.
  • Kunna erbjuda flexibla och kvalitativa utbildningar på gymnasial nivå, samt vid behov på Yrkeshögskolenivå, vilka är anpassade till arbetsgivarnas behov av kompetens.
  • Öka andelen som utbildar sig inom vård och omsorg.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050