• Start
  • » Nyheter
  • » Företagarfrukost: Återbruk - en affärsidé
Mattias Goldmann

Företagarfrukost: Återbruk - en affärsidé

Publicerad den 29 augusti 2019

Har du ideér på hur du kan återbruka möbler, kläder, saker, material från återvinningscentralen? Återvinningscentralen på Ulvberget och i Delsbo öppnar upp för nya affärsmöjligheter för dig som företagare, förening, kommunal eller regional verksamhet och för dig som kanske vill starta eget!

Program

  • 7.30 Frukost
  • 8.00 Mattias Goldmann, Tankesmedjan FORES.
  • 9.00 Paus
  • 9.05-9.30 Eva B Nilsson, projektledare Tekniska förvaltningen, Hudiksvalls kommun. Berättar om Ulvbergets framtid och deras tankar om att skapa nya samarbeten.

Efter frukosten finns det möjlighet till guidad tur i området, detta tar cirka en timme.

Kostar det något?

Nej, eventet är kostnadsfritt.

När är frukosten?

Den 20 september kl.7.30.

Behöver jag anmäla mig?

Ja, du anmäler dig här:

Bakgrund

Nu finns det en lag som säger att vi ska återanvända så mycket det går av det som kommer in på återvinningscentralen. På återvinningscentralen kommer det in massor med material, mycket av det som kommer in skulle kunna få nytt liv och användas igen. Därför öppnar nu Ulvbergets återvinningscentral upp för nya samarbeten.

Kom och se vad som kommer in på återvinningscentralen! Hur kan vi samarbeta för att återanvända material?

Förutom att ta del av allt som är på gång på Ulvberget, så kommer ni även att få en inspirerande föreläsning av Mattias Goldmann, Tankesmedjan FORES (Forum for Reforms, Entrepreneurship and Sustainability). 2016 utsågs Mattias till mäktigast i hållbarhets Sverige, 2017 var han runner-up i Årets Opinionsbildare. 2018 toppade han Retrievers lista över synlighet bland ickepolitiska. Han är även Dubbad till Riddare i klimatarbete av Franska Regeringen.

Vill du veta mer om avfall, återvinning och återbruk?

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050