• Start
  • » Nyheter
  • » Miljökontoret kontrollerar trängsel i helgen

Miljökontoret kontrollerar trängsel i helgen

Publicerad den 1 maj 2020

Under helgen gör inspektörer från Norrhälsinge miljökontor trängselkontroller för att se om restaurangerna följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Kontrollerna startade på valborgsmässoafton och eventuella brister kommer att följas upp under helgen.

- Trängselkontrollerna sker på uppmaning från regeringen, folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkaren i länet, säger miljö- och hälsoskyddschef Margareta Eiserman. Vi vill hjälpa företagen att göra rätt så de inte riskerar stängning.

Miljökontoret har tagit fram en affisch som ska göra det lättare för både krögaren och gästerna att veta vad som gäller. Affischen delar man ut vid inspektionerna.

- Den svenska modellen för att begränsa smittspridningen kräver att vi alla tar ett eget ansvar, säger Margareta Eiserman. Därför behöver också restaurangernas gäster ta sitt ansvar och undvika trängsel. Om de inte hjälper till riskerar ju restaurangerna att behöva stänga.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050