• Start
  • » Nyheter
  • » Vi ser en ökad smittspridning i Hälsingland

Vi ser en ökad smittspridning i Hälsingland

Publicerad den 5 juni 2020

När det gäller Hudiksvall och delar utav Hälsingland ökar antalet konstaterat smittade personer med Covid-19. De senaste rapporterna från sjukhus i Hudiksvall och Bollnäs visar att det är fler som läggs in.

- Detta är talande för att det är någonting som händer med smittspridningen och insjuknandet i Hälsingland. I samband med detta ser jag en oro för alla firanden framöver, där flera umgås. Att man inte håller distans till varandra, särskilt där det är alkohol inblandat, säger Signar Mäkitalo som är smittskyddsläkare.

Nu måste vi hjälpas åt och ta ansvar för våra ungdomar! Sommar, sol och en massa saker att fira. För att minska risken för smittspridning ska vi alla vara uppmärksamma på de symtom som kan förekomma vid Covid-19

- Det är väldigt viktigt att följa rekommendationerna! Har man minsta symptom eller någonting man inte känner igen ska man inte umgås med andra. Håll avståndet 1,5-2 m till andra människor så långt det går och tvätta händera ofta och noga, säger Signar Mäkitalo.

Vi måste alla hjälpas åt

Vi som är vuxna måste ta ansvar och:

  • påminna våra ungdomar om allvaret
  • vara extra nyfikna på vad ungdomarna gör och var de träffas
  • förklara att alkohol kan leda till situationer som innebär risker och våld
  • fortsätta att vara goda förebilder och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vi vet att det inte är enkelt men vi vet att vi alla måste hjälpas åt och hålla i, hålla ut och hålla avstånd.

Inslaget innehåller stillbilder från Region Gävleborg.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050