• Start
  • » Nyheter
  • » Annorlunda studentfirande i år - utan allmänhet

Annorlunda studentfirande i år - utan allmänhet

Publicerad den 8 juni 2020

Det har varit bråda dagar för studentkommittén i Hudiksvalls kommun som inför årets student har jobbat hårt för att hitta kreativa lösningar för firandet, tillsammans med skolledning, en grupp föräldrarepresentanter och sponsorer.

- Vi vill inte ha någon allmänhet till vårt firande. Det här konceptet bygger på ett gemensamt ansvar, både från allmänhet och oss studenter, säger Emil Dahlin, ordförande i studentkommittén.

Inget studenttåg i år

Traditionen med ett studenttåg genom centrala Hudiksvall ersätts i år med klassvisa promenader till olika parker runtom i Hudiksvall.

- Studenterna vet inte vilka parker de ska till än och väl på plats får endast två anhöriga per student vara med. Det är jätteviktigt att alla respekterar det för att vi ska minska risken för smittspridning, säger Emil.

Gemensam bal ersätts med middag och livesänd underhållning

Den traditionella balen som brukar ske på lördagen efter studenten ersätts i år med middag på olika restauranger runtom i Hudiksvall, med livesänd underhållning. Antalet studenter får inte överstiga 50 stycken på respektive restaurang och krögaren ansvarar för att placera ut studenterna på behörigt avstånd.

- Vi har fått till ett jättebra koncept och är väldigt tacksamma för all hjälp vi har fått, säger studentkommitténs ordförande.- Vi måste se till att man får ett härligt minne att ta med sig men att alla respekterar de regler man beslutat och kommit överens om inför denna högtid. Så ser vi till att det här blir soligt och fint – och härliga dagar för alla studenter! avslutar kommundirektören Bengt Friberg.

I filmen ovan kan du höra hela intervjun med studentkommitténs ordförande Emil Dahlin och kommundirektören Bengt Friberg.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050