• Start
  • » Nyheter
  • » Biblioteket begränsar tillgängligheten för fysiska besök
Biblioteken stänger.

Biblioteket begränsar tillgängligheten för fysiska besök

Publicerad den 18 november 2020

På grund av det allvarliga läget med snabb smittspridning har kultur- och fritidsnämndens ordförande beslutat att tillfälligt stänga biblioteksfilialerna i Bjuråker, Enånger och Sörforsa för besökare. Filialernas funktion som skolbibliotek fortsätter som tidigare, med sedan tidigare beslutade restriktioner.

Även på övriga bibliotek är tillgängligheten för fysiska besök begränsad.

- Jag vet att det betyder mycket för väldigt många att kunna besöka våra bibliotek men nu i det här läget måste jag vädja till alla besökare att i första hand använda andra sätt att få tillgång till vårt utbud. Den som har vill kan komma och hämta beställda böcker utanför bibliotekslokalen. Och för personer i riskgruppen som inte kan ta sig hit erbjuder vi hemleverans av bokpåsar.

Kommunens bibliotek har en central roll, inte minst när det gäller tillgången till samhällsservice.

- Därför känns det bra att vi ändå kan hålla öppet för nödvändiga besök. Den som till exempel behöver låna bibliotekets dator för att kunna betala räkningar är välkommen men vi uppmanar besökarna att göra sitt ärende och inte stanna längre än nödvändigt. Det är tuffa begränsningar men nödvändigt just nu för att stoppa smittspridningen, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Gerd Olsson.

Uppdaterad information 2020-11-24

Från och med 25 november är även Delsbo bibliotek tillfälligt stängt.

 

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050