• Start
  • » Nyheter
  • » Föräldrar i Delsbo uppmanas att hålla sina barn hemma från förskolan

Föräldrar i Delsbo uppmanas att hålla sina barn hemma från förskolan

Publicerad den 23 november 2020

Med anledning av den omfattande smittspridningen i Delsbo vädjar krisledningsstaben nu alla föräldrar med barn på förskolorna Stömne och Smedjan i Delsbo att om möjligt ha barnen hemma under de närmaste två veckorna.

– Att vi som kommun går ut på det här sättet och avråder föräldrar från att ha sina barn på förskolan är väldigt speciellt. Men läget är också exceptionellt i Delsbo och vi vill göra allt vi kan för att stoppa smittspridningen, säger kommundirektör Bengt Friberg som leder krisledningsstaben.

Eftersom så stor del av personalen på förskolorna i Delsbo är hemma med symptom är det svårt att klara bemanningen på förskolan. Förskolan kommer att vara öppen i begränsad omfattning för barn vars föräldrar absolut inte kan lösa tillsynen på annat sätt.

– Att helt stänga förskoleverksamheten är inte möjligt, säger Bengt Friberg. För att samhället ska fungera måste föräldrar som jobbar till exempel i vård, omsorg och räddningstjänst eller har nyckelpositioner i företag kunna gå till jobbet. Därför är förskolan i Delsbo öppen för den som verkligen behöver, men med hopslagna avdelningar och många vikarier.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050