Tekniska traktor skottning vinter snö

Nattens snösväng har varit en utmaning

Nattens snösväng har varit en utmaning med tanke på det enorma mängder som kommit på kort tid. I kombination med en del justeringar i planering och utförande har det fungerat okej. Men snöröjningen pågår fortfarande. Blötsnön är otroligt tung att hantera.

- Det är lite missar här och där men vi ska ut fullt igen inatt för att ta hand om resten. Personalen behöver vila upp sig. Vi har också haft ganska många maskinhaverier, säger Andreas Vadén chef för gatuavdelningen.

Vi jobbar för att du ska kunna ta dig fram på ett bra sätt, även när väglaget inte är så bra. Större gator och vägar, vissa gång- och cykelbanor samt gator med busstrafik är prioriterade vid snöröjning. Det kan dröja innan trottoarer är snöröjda eftersom de ibland måste användas som plats att lägga skottad snö innan den kan fraktas bort.

Snöröjning under natten innebär att vissa blir störda av ljudet. När vi kör under dagtid tycker många att maskinerna är i vägen för trafiken. Vissa dagar kör vi både under natt och dagtid. Att snöröja på natten innebär att det är både smidigare på grund av mindre trafik samt att det är mer kostnadseffektivt.

Har du frågor om snöröjningen?

Vi har samlat de vanligaste frågorna här: