• Start
  • » Nyheter
  • » Tävling fick elever att minska matsvinnet

Tävling fick elever att minska matsvinnet

Publicerad den 25 februari 2021

Varje dag slängs tonvis med mat på svenska skolor. I ett steg att minska matsvinnet har eleverna på Läroverket och Östra skolan deltagit i en tävling där fokus varit att slänga så lite mat som möjligt. Läroverket tog hem segern.

– Tävlingen har bidragit till att eleverna blivit mer engagerade i hållbarhetsfrågor och att de slängt mindre mat. Det har varit ett bra engagemang och eleverna tycker att det har varit roligt att ha ett bra samarbete med skolans matvärdar och restaurangköket, säger Erika Fridlund, kock på Kostenheten i Hudiksvalls kommun.

Så har tävlingen kommunicerats

I skolrestaurangerna har det funnits informationsmaterial kring tävlingen och en tipslåda har funnits där eleverna fått lämna önskemål på valfri maträtt för den skola som vunnit tävlingen.

– Tacobuffé är den maträtt som den segrande skolan, Läroverket önskat. Buffén kommer att serveras i skolrestaurangen på Tunbacka en utvald dag. Då ska eleverna fira vinsten, säger Erika Fridlund.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050