Närbild på en vattendroppe.

Risk för stora regnmängder

Publicerad den 28 juli 2021

Det ser ut att bli rejält blött de närmaste dagarna. SMHI varnar för att det under natten mot samt under dagen på torsdag kan komma stora mängder regn över länet, med tyngdpunkt på Hälsingekusten. I Hudiksvall ser det ut som att det kan komma över 100 mm på 12 timmar. Så stora regnmängder är ovanligt.

Regnmängderna kan leda till översvämningar i källare, dagvattensystem och mindre vattendrag samt översvämmade vägar vilket kan leda till trafikstörningar. Det finns även en risk för strömavbrott.

- Tekniska förvaltningen och räddningstjänsten har förberett så mycket man kan och vi följer utvecklingen noga, säger tillförordnad kommundirektör Ulrika Wenn.

Förbered dig och håll dig uppdaterad

Osäkerheten i väderutvecklingen är stor och det finns en chans att det värsta ovädret hamnar över Bottenhavet. Håll dig uppdaterad via SMHI. Du som bor i eller nära ett område som riskerar att drabbas av översvämningar bör se över hur du bäst förbereder dig.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050