• Start
  • » Nyheter
  • » Har du möjlighet att vara ett stöd åt ett barn, ungdom eller vuxen?
Två personer på bänk

Har du möjlighet att vara ett stöd åt ett barn, ungdom eller vuxen?

Publicerad den 4 januari 2022

Har du möjlighet att avsätta någon eller några dagar i veckan eller öppna upp ditt hem för en annan medmänniska någon eller några gånger i månaden? Då kan du bli kontaktperson eller kontaktfamilj och vara ett stöd åt ett barn, ungdom eller vuxen som behöver någon vuxen utanför sin familj.

- I dagsläget är vi i stort behov av manliga kontaktpersoner i åldrarna 25-40 år samt kontaktfamiljer, säger Vendela Berglund som är handläggare vid Tillfälligt stöd på Hudiksvalls kommun.

Vad innebär det?

Kontaktfamilj innebär att du tar dig an ett uppdrag per dygn i ditt eget hem. Du öppnar ditt hem för barn eller ungdom och är ett stöd i olika situationer. Vanligtvis är det omfattningen fredag till söndag, men kan även innebära någon vardag. Antalet helger/dygn per månad varierar beroende på uppdrag.

Kontaktperson innebär att du tar dig an ett uppdrag med varierande tillfällen per vecka/månad, uppdraget handlar främst om att bidra till att personen får en meningsfull och social aktivitet utifrån den personens behov.

Gör din intresseanmälan

Mer information om uppdragen

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050