• Start
  • » Nyheter
  • » Industriföretagen - om framtidens behov av arbetskraft

Industriföretagen - om framtidens behov av arbetskraft

Publicerad den 30 januari 2017

Flera industriföretag i Hudiksvall och Nordanstig, med totalt mer än 1500 anställda, samarbetar runt gemensamma frågeställningar bland annat kring behovet av framtidens arbetskraft.

Teknikcollege - ett samarbete med företag
Inom Teknikcollege bygger utbildningarna på ett nära samarbete med regionens företag. På Bromangymnasiet ingår teknikprogrammet och industritekniska programmet (HIT) i Teknikcollage. Företagen och skolan samarbetar för att gymnasieutbildningen ska anpassas till företagens behov och samtidigt skapa möjligheter till rätt kompetens, personlig utveckling och jobb. För de som vill finns dessutom upparbetade samarbeten med högskolor runt om i landet för eventuella fortsatta studier och forskningsprojekt.

- Industriföretagen slåss ofta på en internationell arena och konkurrensen är stenhård. För att vi ska klara oss krävs duktiga och engagerade medarbetare, säger Jan-Erik Johansson, ordförande Lokal styrgrupp Teknikcollege (till vardags fabrikschef på Huddig).

- För våra anställda är den främsta rekryteringsbasen Bromangymnasiets
industritekniska program (HIT) där vi i ett bra samarbete utbildar framtidens
medarbetare. Av dagens knappt 80 anställda har 50 procent gått HIT, säger Ulrik Jonasson, vd Sjölins Smide.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig

Skriv ut

Bromangymnasiet ska vara en mötesplats för elever där de genom ett aktivt lärande erövrar goda kunskaper och därmed en stark tro på framtiden