Anmälan till högskoleprovet öppnar 24 augusti

Publicerad den 20 augusti 2021

Ta chansen och skriv högskoleprovet! Anmälan öppnar den 24 augusti kl 8 och stänger den 31 augusti kl 24, eller tidigare om platserna fyllts.

För att få skriva provet ska du:

  • Ha fyllt 19 eller fylla 19 år senast under 2021.
  • Du som är yngre än 19 år (och inte fyller 19 under 2021) och har påbörjat gymnasiet före 16 års ålder och går sista terminen på gymnasiet i vår eller har avslutat din gymnasieutbildning, får göra en anmälan på en särskild länk som aktiveras den 24/8.

Högskoleprovet går av stapeln den 24 oktober och genomförs på Kullgatan 6-8 i Cul:s lokaler.

Kommer det fler provtillfällen?

Högskoleprovet brukar anordnas en gång på hösten och en gång på våren. I höst är det begränsat antal platser på grund av pandemin.

Varför är det bra att skriva högskoleprovet?

Du får fler platser att konkurrera om på högskolor/universitet. Ca 1/3 av utbildningsplatserna är vikta för kvotgruppen HP (Högskoleprovet) – men du måste fortfarande ha den behörighet som krävs för utbildningen.

Vad kostar det att göra högskoleprovet?

Anmälningsavgiften är 450 kronor och betalas vid anmälan. Det går endast att betala med betalkort (samtliga Visa och Master Card kort inklusive Electron och Maestro). När betalningen har överförts skickas en bekräftelse till den e-post du har registrerat på ditt konto. Betalningsbekräftelsen är en kvittens på att du är anmäld och har betalt.

Kan jag förbereda mig inför högskoleprovet?

Ja, du kan öva på gamla prov, läsa texter och böcker för att öva på ordkunskap.

Har du frågor?

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig

Skriv ut

Bromangymnasiet ska vara en mötesplats för elever där de genom ett aktivt lärande erövrar goda kunskaper och därmed en stark tro på framtiden