Björkbergsskolan

Om skolan

Björkbergsskolan ligger i östra delen av Hudiksvall med närhet till skog, stad och hav. Skolan har dessutom nära till skidstadion, sportpark, isbana, motionsspår och fotbollsplaner. Alla lokaler som behövs för undervisning finns på skolan förutom hemkunskap. Hemkunskapen bedrivs på Östra skolan, som ligger inom gångavstånd.

Björkbergsskolan har ett tillagningskök där all mat tillagas av skolans egen kökspersonal.

Organisation

Björkbergsskolan är en mångkulturell skola. Det är ett dynamiskt klimat och det finns en hög förståelse för att alla är olika - och självklart lika mycket värda! Det går cirka 210 elever på skolan, från förskoleklass upp till årskurs 6. Skolan har ett fritids där cirka 100 elever är inskrivna, fördelat på fyra avdelningar.

På Björkbergsskolan arbetar cirka 30 välutbildade pedagoger, varav en speciallärare i svenska, matte och engelska.

Skolan har en elevhälsa som består av rektor, skolsköterska, skolkurator, specialpedagog och speciallärare.

Jag kan, jag vill, jag vågar!

På Björkbergsskolan ska alla barn, unga och vuxna känna: jag kan, jag vill, jag vågar. De ska med glädje, engagemang, delaktighet och på vetenskaplig grund öka kunskap, kreativitet, utveckling och lust att lära.

Tillsammans skapar vi en gemensam värdegrund

På Björkbergsskolan finns det ett förväntansdokument. Där står det vad man kan förvänta sig av elever, personal och vårdnadshavare eftersom det är viktigt på Björkbergsskolan att hem och skola har ett gemensamt förhållningssätt till hur man uppträder mot varandra. Tillsammans skapar vi en gemensam värdegrund och vi skapar också en god arbetsmiljö för alla.

Föräldraråd

På Björkbergsskolan finns ett föräldraråd där rektor tillsammans med representanter för vårdnadshavare, personal och kontaktpolitiker deltar. Föräldrarådet träffas två gånger per termin och diskuterar angelägna områden som rör verksamheten.

Dokument

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

 • Björkbergs skola

  Rektor

  telefon: 0650-193 06

  Björkbergsvägen 1
  824 51 Hudiksvall

  Administration, telefon: 0650-55 65 07

   

  Sjukanmälan och kontakt, telefon: 0650-193 56

   

  Förskoleklass, telefon: 072-223 91 75

   

  Fritidshem, telefon: 072-450 65 40

   

  Prata med din lärare eller rektor om du vill komma i kontakt med elevhälsan, där skolsköterska och skolläkare, skolkurator, skolpsykolog och specialpedagog ingår.

 • Lärandeförvaltningen

  larande@hudiksvall.se

  Växel: 0650-190 00

Webblänk till Menyer till skolor och förskolor
Bildlänk till Rastaktiviteter

Karta och vägbeskrivning till
Björkbergsvägen 1länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050