Nedskräpning

Nedskräpning är ett miljöproblem som kan innebära konsekvenser för människor, djur och miljön. Är det redan skräpigt på en plats ökar risken att nedskräpningen ökar än mer.

Polisen kan ge böter för nedskräpning. Det handlar då om små mängder, till exempel snabbmatsförpackningar, glas- och plastflaskor eller engångsgrillar. Även fimpar, snus och tuggummi räknas som nedskräpning och påverkar miljön mycket mer än du kanske tror.

Större mängder skräp kan leda till böter eller fängelse. Kontakta Norrhälsinge Miljökontor om du ser större mängder skräp på fel plats.

Jag har synpunkter på en tomt i ovårdat skick, hur gör jag?

Om du har synpunkter på en nedskräpad bostadstomt som är i allmänt ostädat/ovårdat skick kan du kontakta Plan- och bygglovsenheten.

Jag har hittat en skrotbil, kan ni ta hand om den?

Markägaren behöver i första hand få tag på ägaren och kontakta hen. I första hand är det ägarens ansvar att flytta fordonet. Om ägaren inte går att nå efter upprepade försök kan du kontakta Norrhälsinge miljökontor.

BilRetur är ett nationellt nätverk av länsstyrelsen auktoriserade bildemonterare. Dit kan du tryggt vända dig när det är dags att göra sig av med den uttjänta bilen.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

 • Norrhälsinge miljökontor

  miljokontoret@hudiksvall.se

  0650-190 00

  Håstaängsvägen 3, Hudiksvall

  Vår telefontid till handläggare är kontorstid vardagar. Vår telefontid till administratörer är vardagar mellan 10-12. Om du vill besöka oss vill vi att du bokar tid, så att rätt person finns på plats för att hjälpa dig.

 • Plan- och bygglovsenheten

  Byggnadsnämnden

  byggnadsnamnden@hudiksvall.se

  0650-193 45

  Håstaängsvägen 3, Hudiksvall

  Boka en tid för personlig rådgivning via vår e-tjänst:

  Länk till e-tjänst för tidsbokning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

   

  Telefontider för bygglovshandläggare (drop-in tider)
  Tisdagar och torsdagar kl.
  10-12

  Telefon: 0650-193 45

   

  Telefontider för tillsynshandläggare (drop-in tider)
  Torsdagar kl.
  10-12

  Telefon: 0650-193 45

   

  (lunchstängt 12.00-13.00)

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050