Håll Hudiksvall rent!

Skräpplockardagarna

Runt om i landet plockar förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Årligen deltar över 500 000 hjältar runt om i landet!

Stiftelsen Håll Sverige rents kampanj Skräpplockardagarna bidrar med påsar och säckar till de förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar som anmäler sig före 31 maj.

Anmäl dig senast 31 maj

Alla verksamheter tar hand om sitt skräp själva. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast och lämna till återvinningsstation.

Hur skräpigt är det i Hudiksvall?

Sommaren 2019 genomfördes en inventering av nedskräpning i Hudiksvalls stad och i tätorterna Delsbo och Iggesund. I Hudiksvall hittades 3,72 skräp per tio kvadratmeter varav fimpar utgjorde drygt 60% av skräpet. Resultat från mätningar som genomfördes i andra städer under 2018 var medeltalet 5,72 skräp per tio kvadratmeter.

Resultatet av mätningen ger vägledning i att hitta åtgärder som minskar nedskräpning. Åtgärder för nedskräpning kommer att finnas med i kommunens kretsloppsplan som gäller från 2021.

I Hudiksvalls stad används en inventeringsmodell för stad. För Delsbo och Iggesund användes en inventeringsmodell för mindre tätorter och parker. Det gör att resultatet inte går att jämföra rakt av. Inventeringen ger oss ett nuläge att utgå ifrån för att ta fram åtgärder för att minska nedskräpningen.

Nedan finner du länkar till resultatet av inventeringen för respektive plats.

Mer information om fakta kring nedskräpning hittar du på Stiftelsen Håll Sverige Rents webbplats.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

 • Norrhälsinge miljökontor

  miljokontoret@hudiksvall.se

  0650-190 00

  Håstaängsvägen 3, Hudiksvall

  Vår telefontid till handläggare är kontorstid vardagar. Vår telefontid till administratörer är vardagar mellan 10-12. Om du vill besöka oss vill vi att du bokar tid, så att rätt person finns på plats för att hjälpa dig.

 • Energi- och klimatrådgivning

  energiradgivning@hudiksvall.se

  0650-192 92

  072-202 48 53

  Västra Tullgatan 6B, Hudiksvall

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050