Trafikutveckling

Hudiksvalls kommun och Region Gävleborg gör en gemensam satsning på att utveckla infrastrukturen och kollektivtrafiken i Hudiksvalls kommun och norra Hälsingland.

En starkare kollektivtrafik ökar möjligheten att resa till och från arbete, bostad, service och fritid. Det medför ökade möjligheter för människor att bo kvar eller bosätta sig i Hudiksvalls kommun, ger ett större underlag för olika typer av service och handel och gör det enklare att välja ett hållbart resande.

Ny centrumhållplats

För att satsningen på trafikutveckling ska bli möjlig är rakare, effektivare busslinjer genom staden och en ny centrumhållplats viktiga pusselbitar. Som en konsekvens av satsningen kommer vissa miljöer att förändras, bland annat behöver några parkeringsplatser byggas om, flyttas eller upphöra. Särskilt gäller detta vid Bankgränd där alla platser som försvinner ersätts med nya platser i Järnvägsparken. Förändringarna öppnar för nya pendlarparkeringar i direkt anslutning till järnvägsstationen.

Tätare turer

Resenärerna kommer att märka att det blir tätare turer såväl dagtid som kvällar och helger bland annat på busslinjerna mellan Hudiksvall-Delsbo-Ljusdal och Iggesund-Hudiksvall. Det är en viktig satsning för hela norra Hälsingland och den regionala utvecklingen, som innebär en rejäl utökning både när det gäller stadstrafiken i Hudiksvall där trafikutbudet förbättras med tätare turer och den regionala kollektivtrafiken.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

 • Kontakta kommunen

  Servicecenter och växel

  servicecenter@hudiksvall.se

  Telefon: 0650-190 00

 • Plan- och bygglovsenheten

  Byggnadsnämnden

  byggnadsnamnden@hudiksvall.se

  0650-193 45

  Håstaängsvägen 3, Hudiksvall

  Under den rådande samhällskrisen önskar vi att du i första hand kontakta oss digitalt. Det underlättar både för dig och oss. Vi kan då på ett effektivare sätt hantera ditt ärende eller fråga.

  • Skicka in dina handlingar till oss via mejl i första hand, framför att välja vanlig post.
  • Mejla oss istället för att ringa.

  Telefontider för bygglovshandläggare
  Tisdagar och torsdagar:

  Telefontid: 10-12

  Telefon. 0650-193 45

   

  Telefontider för tillsynshandläggare
  Torsdagar:

  Telefontid: 10-12

  Telefon. 0650-193 45

   

  (lunchstängt 12.00-13.00)

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050