Serveringstillstånd på uteservering

Ansökan om serveringstilstånd görs hos Social- och omsorgsförvaltningens tillståndsenhet. Har restaurangen redan ett befintligt serveringstillstånd räknas en ansökan om serveringstillstånd på en uteservering som ett utvidgat serveringstillstånd, se vad det kostar här:

För att ett serveringstillstånd ska kunna beviljas krävs bland annat ett tillstånd från polismyndigheten för att nyttja offentlig platsmark alternativt markägarens godkännande. Serveringsytan måste vara väl avgränsad med ett staket eller dylikt och ytan ska upptas av bord med sittplatser.

Lagad eller på annat sätt tillredd mat skall kunna serveras även på uteserveringen. Begränsningar i serveringstiden kan bli aktuell om miljökontoret eller polismyndigheten befarar att det kan uppstå olägenheter i form av oordning eller buller. Om servering av alkohol på grund av serveringsställets belägenhet eller av andra skäl kan befaras medföra olägenheter i ordning och nykterhet eller särskild risk för människors hälsa, får serveringstillstånd vägras även om övriga krav i lagen är uppfyllda.

Serveringstillståndet gäller från år till år under förutsättning att ingen väsentlig förändring har skett. Det är viktigt att en betryggande tillsyn över uteserveringen kan garanteras. Tänk på att lämna in ansökan om serveringstillstånd på uteservering i god tid då tillståndsenhetens handläggningstid för ett serveringstillstånd på en uteservering är sex-åtta veckor.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

 • Norrhälsinge tillståndsenhet

  tillstandsenheten@hudiksvall.se

  Telefon: 0650-194 34

  Telefon: 0650-198 13

 • Norrhälsinge miljökontor

  miljokontoret@hudiksvall.se

  0650-190 00

  Håstaängsvägen 3, Hudiksvall

  Vår telefontid till handläggare är kontorstid vardagar. Vår telefontid till administratörer är vardagar mellan 10-12. Om du vill besöka oss vill vi att du bokar tid, så att rätt person finns på plats för att hjälpa dig.

 • Norrhälsinge räddningstjänst

  raddningstjansten@hudiksvall.se

  Telefon: 0650–380 11

  Besöksadress: Håstaängen, Hudiksvall

 • Plan- och bygglovsenheten

  Byggnadsnämnden

  byggnadsnamnden@hudiksvall.se

  0650-193 45

  Håstaängsvägen 3, Hudiksvall

  Boka en tid för personlig rådgivning via vår e-tjänst:

  Länk till e-tjänst för tidsbokning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

   

  Telefontider för bygglovshandläggare (drop-in tider)
  Tisdagar och torsdagar kl.
  10-12

  Telefon: 0650-193 45

   

  Telefontider för tillsynshandläggare (drop-in tider)
  Torsdagar kl.
  10-12

  Telefon: 0650-193 45

   

  (lunchstängt 12.00-13.00)

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050