Vill du jobba som valambassadör?

Två personer sitter och samtalar.

Är du samhällsintresserad och vill göra en insats för demokratin? Då är jobbet som valambassadör något för dig!

Hudiksvalls kommun söker sex engagerade valambassadörer, i olika åldrar och med olika bakgrund, som vill arbeta för ett ökat valdeltagande bland förstagångsväljare och i områden där valdeltagandet brukar vara lägre.

- För hälften av tjänsterna söker vi därför specifikt dig som är 18-25 år och för de andra tre tjänsterna söker vi dig som talar fler språk än svenska och gärna har ett brett kontaktnät bland personer med olika bakgrund, säger Amalia Sjindjapkin som är strateg för social hållbarhet i Hudiksvalls kommun.

Som valambassadör kommer du att arbeta med olika aktiviteter för att informera målgruppen om hur valet går till och varför det är viktigt att rösta i valet. Du kommer att arbeta utåtriktad och besöka platser där ungdomar och andra grupper rör sig, så som exempelvis gymnasieskolorna och CUL, olika evenemang samt olika stadsdelar runt om i kommunen.

- Som valambassadör är din uppgift är att motivera och inspirera de du möter att använda sin röst i valet. Du bidrar också med praktisk information om hur valet fungerar, var vallokalerna finns och hur man gör för att rösta, säger Amalia Sjindjapkin.