En mörkhyad man står på en balkong. Han stödjer sig på underarmarna mot räcket. Framför balkongen växer skog och vita moln visar sig på den blå himlen.

När du mår dåligt

Ibland krisar det i livet och allt känns jobbigt. Anledningarna kan vara många. Kanske bråkar föräldrarna och ska skiljas? Har du dåligt självförtroende eller jobbiga tankar? Har du svårt att hantera din ilska? Känner du stress hemma eller i skolan? Har du en funktionsnedsättning som är jobbig att leva med? Är du utsatt för övergrepp? Kanske till och med att någon du tycker mycket om har dött.

Elevhälsan

Genom elevhälsan på din skola kan du komma i kontakt med bland annat skolsköterska och skolkurator.

Ungdomsmottagningen

Behöver du någon vuxen att prata med? Till ungdomsmottagningen kan du komma med det mesta; oro för sexuellt överförbara sjukdomar, kärleksbekymmer, livsproblem, andra funderingar

Fältassistenterna

Fältassistenterna i Hudiksvalls kommun finns för barn och unga för att ge stöd och trygghet. Kanske har du det trassligt med kompisar? Eller har det jobbigt i hemma eller skolan? Eller bara behöver prata med en vuxen? Fältassistenterna finns där barn och unga finns på till exempel skolor, fritidsgårdar och andra platser i samhället.

UMO.se

På UMO.se kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla, och mycket annat. Du kan få svar på dina frågor eller få nya idéer om hur du kan tänka kring ditt liv. Till Fråga UMO kan alla mellan 13 och 25 år ställa frågor anonymt och få ett personligt svar från någon som jobbar på UMO eller på en ungdomsmottagning.

Barn- och familjehälsan

Barn- och familjehälsan är en psykosocial verksamhet inom primärvården för blivande föräldrar, barn 0-12 år och deras familjer. Barn- och ungdomspsykiatrins öppenvårdsmottagning, tfn 0650-924 58

Barn- och ungdomspsykiatrins öppenvårdsmottagning, BUP

För dig som är under 18 år finns barn- och ungdomspsykiatrins öppenvårdsmottagning, BUP. Där finns en dagjour som tar emot och gör akuta bedömningar dagtid.

Stöd i vardagen

För dig som har en funktionsnedsättning erbjuder kommunen olika typer av stöd i vardagen.

Barnens hjälptelefon, BRIS tfn 116 111

Till BRIS kan man ringa om man vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

Du kan också chatta med BRIS.

BRIS vuxentelefon om barn tfn 077-150 50 50

Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är Röda Korsets chattjour som barn och ungdomar upp till 25 år kan vända sig till för att snacka om precis vad som helst.

Nationella hjälplinjen 020-22 00 60

Hit kan man ringa om man har en psykisk kris eller befinner sig i en annan svår livssituation, för att få rådgivning och stöd.

Rädda Barnens stödlinje

Har du flytt till Sverige? Är du ung? Vill du prata med någon? Ring oss!

Samordning

Ibland kanske du behöver stöd och hjälp från flera håll. Då kan det vara bra att stödet samordnas på bästa sätt för dig. Vänd dig till någon av dem som ger dig stöd och be om ett samordningsmöte där alla som du vill träffas för att samordna ditt stöd. Det samordnade stödet dokumenteras på mötet i en Samordnad Individuell Plan, SIP

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

 • Socialtjänsten

  social.omsorg@hudiksvall.se

  Växel: 0650-190 00

 • Elevhälsan

  larande@hudiksvall.se

  Växel: 0650-190 00

  Prata med din lärare eller rektor om du vill komma i kontakt med skolsköterska, skolläkare, skolkurator, skolpsykolog eller specialpedagog.

  Går du på gymnasiet kan du dock själv ta kontakt och boka tid med din skolkurator.

 • Ungdomsmottagning

  0650-59 30 82

  Växel: 0650-920 00

  Besöksadress: Käppuddsgatan 4B 4 tr

  www.regiongavleborg.se/um

 • Socialjour

  026-10 02 25

  Öppettider:
  Mån-tors: kl. 17-23
  fre: kl 17-02
  lör: kl 16-02

  sön: 16-23
  När jouren har stängt finns en beredskap för akuta frågor och då nås socialjouren via 112.

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050