Två brandmän släcker eld

Bli brandman/brandkvinna

Larmet går. Nu gäller det att reagera snabbt och fokusera 100 %. Du vet inte vilken situation du möter eller vilka människor du träffar på plats. Men du vet att du och dina kollegor ska göra en insats tillsammans, kanske livsavgörande.

Många drömmer om att bli brandman redan som barn. För vissa tjejer och killar blir det verklighet. Då väntar ett värdefullt arbete där du inte bara släcker bränder och hjälper till vid olyckor utan också hjälper till att förebygga olyckor genom exempelvis utbildning, förebyggande brandskydd och planeringsarbeten.

Hos oss på räddningstjänsten finns det olika yrken så som heltidsbrandman, deltidsbrandman och brandingenjör.

Ett lagarbete

Att arbeta som brandman/brandkvinna är spännande, givande och mångsidigt. Du kommer i kontakt med människor i olika situationer, arbetar tillsammans med kollegor i ett lag och får röra på dig mycket. Därför måste du vara duktig på att handskas med människor och tycka om att samarbeta. Dessutom ställer arbetet fysiska krav på dig, vilket gör att du måste ha bra kondition och träna en hel del.

Växlande arbetstempo

Ingen dag är den andra lik på räddningstjänsten. Du arbetar i ett växlande arbetstempo med alltifrån att snabbt åka ut på larm till att ägna tid åt övningar, förbyggande arbete, underhållning av utrustning och fysisk träning.

Arbeta heltid eller deltid

Du kan jobba som brandman/brandkvinna hos oss antingen på heltid eller deltid. Vår station i Hudiksvall är bemannad 24 timmar om dygnet och det är där våra heltidsbrandmän/heltidsbrandkvinnor finns. Det innebär att som heltidsbrandman/heltidsbrandkvinna jobbar man enligt skifttjänstgöring, alltså du skiftar mellan att arbeta dagar, nätter och helger. Du arbetar enligt femveckorsschema.

Som deltidsbrandman/deltisbrandkvinna har du jour var fjärde vecka. Det innebär att du under den veckan ska kunna ta dig till stationen inom åtta minuter efter larm, oavsett tid på dygnet.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

Bildlänk till Lediga jobb
Bildlänk till Passar du för Sveriges viktigaste jobb

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050