Glad tjej står i en reception

Student

Pluggar du på högskola eller universitet och är intresserad av praktik, exjobb eller traineeplats hos oss på Hudiksvalls kommun? Vad roligt! Om vi har möjlighet tycker vi att det är både berikande och spännande att få vara delaktig i det! Här hittar du mer information om vilka möjligheter som finns hos oss.

Praktik

Att praktisera på en arbetsplats ger dig möjlighet att få omsätta dina kunskaper i praktiken och få en ökad förståelse för arbetslivet. Det är ett bra sätt att få in en fot på arbetsmarknaden eftersom du får möjlighet att presentera dig själv och visa vad du kan bidra med. Samtidigt får du träffa yrkesverksamma och lära dig av dem. Genom praktik kan du knyta värdefulla kontakter och bättra på ditt CV inför framtiden när du sen ska söka jobb. Och vi som arbetsgivare får möjlighet att utvecklas och lära oss av dig som student. Det tycker vi är bra.

Vi är en stor organisation med 3 800 medarbetare inom 300 olika yrken. Varje dag jobbar vi för att få en hel kommun att fungera – med allt vad det innebär. Det är ett stort, komplext och roligt uppdrag som ställer höga krav på oss som jobbar här. Vi är alltid intresserad av att rekrytera nya medarbetare som med goda kunskaper och stort engagemang vill vara med och bygga vår kommun. Är det du?

Om du är intresserad av praktik hos oss i Hudiksvalls kommun är tipset att du hör av dig till det verksamhetsområde du är intresserad av. Om du har frågor eller funderingar var du ska vända dig kan du alltid ta kontakt med Servicecenter. De hjälper dig vidare!

Exjobb

Är du intresserad av att göra ditt examensarbete hos oss? Kontakta det verksamhetsområde du är intresserad av och berätta om dina förslag till examensarbete eller uppsats.

Trainee

Vi erbjuder tillsammans med sju andra kommuner ett traineeprogram, Traniee Sundsvallsregionen (tidigare Trainee Södra Norrland). Programmet syftar till att ge unga vuxna som gått en högskole- eller universitetetsutbildning att testa och utveckla sina kunskaper och erfarenheter under 16 månader, tillsammans med en handledare. Traineeprogrammet ska öka förutsättningarna för de som blir antagna att efter avslutat program få en anställning inom kommunal sektor. Som trainee får du möjlighet att omsätta din utbildning i praktiken, personlig och professionell utveckling och stora möjligheter att skapa värdefulla nätverk inför framtiden.

VFU för lärare och förskollärare

Vi erbjuder verksamhetsförlagd utbildning för förskollärar- och lärarstudenter som studerar vid Högskolan i Gävle, Mittuniversitetet och Högskolan i Dalarna. Studenter som pluggar via Mittuniversitetet gör sin VFU via övningsförskolor och övningsskolor. Vi har fyra övningsförskolor och två övningsskolor i Hudiksvalls kommun.

Vill du veta mer om VFU? Kontakta vår VFU-samordnare.

Fler möjligheter

Funderar du på att plugga vidare? Vi vet att tröskeln kan kännas hög ibland, särskilt om man redan har ett jobb och lön. Men då kanske arbetsintegrerad lärarutbildning vore något! Du pluggar till lärare samtidigt som du jobbar i någon av våra grundskolor och får lön - under hela studietiden!

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

Bildlänk till sidan Lediga jobb. Här kan du se vilka jobb som är lediga på Hudiksvalls kommun för närvarande
Bildlänk till Passar du för Sveriges viktigaste jobb

Till Hudiksvall

Funderar du på att flytta hit från annan ort? Besök gärna Tillhudiksvall.se, där kan du få hjälp i stort och smått om sådant som rör din flytt och ditt nya liv i Hudiksvalls kommun. Det är en kostnadsfri inflyttarservice från Hudiksvalls Näringslivsbolag AB.

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050