Elev som pluggar

Gör som Anna – komplettera din behörighet och sök din drömutbildning

Publicerad den 24 augusti 2021

Funderar du på att byta jobb, men saknar behörighet för ditt drömyrke? Gör som Anna Söderlund och komplettera din kompetens hos oss på Cul.

För att ha möjlighet att söka in till Högskolan för att gå sin drömutbildning har Anna kompletterat sin nuvarande utbildning på Cul med kurserna Eng 6, Sve 3, Nk1a2, Sh1b.

Varför valde du att komplettera din behörighet?
– Jag vill jobba med barn och vill bli förskollärare. När jag studerade på gymnasiet fick jag information av min studie- och yrkesvägledare att det finns möjlighet att läsa in ämnen man saknar i efterhand och den chansen har jag tagit till vara på.

Hur har det varit att läsa kurserna?
– Det har varit utvecklande och såklart kämpigt men det känns så förbaskat skönt! Särskilt när det är något man har kämpat med länge. Jag har utvecklats mycket som person, jag har lärt mig att ta eget ansvar, blivit mer vuxen i sättet. En bra förberedelse för högskolan!

Vad vill du säga till andra som funderar på att läsa upp sin behörighet?
– Ta kontakt med studie- och yrkesvägledare så kan du komma fram till något bra. Våga lita på att du kan – du kan mer än du tror!

Anna har kommit in på sitt förstahandsval och börjar Förskollärarprogrammet i Gävle den 31 augusti.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050