Tentamen och betyg för vuxenutbildning

På Cul kan du skriva tentamen för högskola, universitet eller yrkeshögskola. Du skriver också prov för kurser på grundskolenivå och gymnasienivå. Efter avslutad utbildning på Cul kan du också beställa ditt betyg.

På Cul kan du skriva tentamen för högskola, universitet eller yrkeshögskola. Kom ihåg att du först måste ha ansökt till ditt universitet, högskola eller yrkeshögskola om att få skriva tentamen på annan ort innan du gör anmälan till oss. Gör sedan anmälan här senast 10 dagar innan tentamenstillfället.

Onsdagar kl. 14.00-16.00 har du möjlighet att göra prov på grundläggande- och gymnasienivå. Anmäl dig till din lärare.

För att kunna få ut dina betyg behöver du logga in i Alvis.

Klicka på fliken "Beställningar", därefter bockar du i de betyg som du vill ha och klickar på knappen "Beställ".

Du kan välja om du vill få betyget på svenska eller engelska, samt om du vill få betyget eller intyget hemskickat eller hämta ut det i receptionen på CUL. Observera att betygen ska skrivas under av rektor så det kan dröja upp till två veckor innan betyget kommer hem till dig.

Om du gör en beställning på betyg på alla dina kurser och en av kurserna är pågående kommer hela din betygsbeställning att ligga vilande tills alla kurser är avslutade och betygsatta. Om du vill ha betygen så fort som möjligt beställ endast betyg på de betygsatta kurserna och gör en separat beställning på de pågående kurserna.

Här kan du se Skolverkets film om hur lärare sätter betyg.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050