Fint upplagd mat på tallrik

Kockutbildning

Älskar du mat och vill satsa på ett kreativt och attraktivt yrke med många möjligheter – då ska du söka vår lärlingsutbildning för att bli Kock. 70-100 procent av undervisningen sker på en arbetsplats, vilket ger dig snabba kontakter i branschen samt värdefulla yrkeserfarenheter.

Kunskaper i tillagning av specialkost är viktiga kompetenser som du får i utbildningen samt förmågan att bemöta kunder. Som kock samarbetar du ofta med andra vilket också innebär att kommunikation är en viktig del i utbildningen. Som elev får du utveckla din förmåga att arbeta i grupp, ta initiativ, vara lyhörd, arbeta självständigt och kunna använda yrkets fackspråk. Utbildningen sker i Hudiksvall.

Ansökan

På länken hittar du information om hur du ansöker till utbildningen. Du ser också när ansökan är öppen. Just nu är ansökan stängd, men vi planerar att öppna upp den igen under hösten.

Kursstart

Flexibel start utifrån tillgång till lärlingsplats och yrkeslärare.

Studieort

Hudiksvall.

Hur är utbildningen upplagd?

70–100 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare som följer dig genom din utbildning. Med en lärlingsutbildning får du snabbt kontakter i branschen och yrkeserfarenheter.

Omfattning

1 400 poäng vilket motsvarar ca 60 veckors heltidsstudier.

Utbildningstid

Ca 1,5 år.

Antal platser

Begränsat antal platser.

Vilken nivå är utbildningen på?

Gymnasienivå.

Har du funderingar?

Intresserad av fler utbildningar?

Du vet väl om att vi erbjuder flera utbildningar, du hittar dem här.

Frågor och svar

Du ska ha godkända betyg från Svenska eller Svenska som andra språk på grundskolenivå och ha förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.
Utbildningen riktar sig till dig som är folkbokförd i Hudiksvalls kommun. I andra hand för elever från externa kommuner.

Prelimärt kursutbud, kurskod och poäng

  • Hygien, 100 p, Kurskod: HYGHYG0
  • Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 p, Kurskod LIVLIV01
  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 p, Kurskod MÅTBRC0
  • Service och bemötande 1, 100 p, Kurskod SEVSEV01
  • Mat och dryck i kombination, 100 p, Kurskod MACMAT0
  • Matlagning 1, 100 p, Kurskod MALMAL01
  • Servering 1, 100 p, Kurskod SERSER01
  • Matlagning 2, 200 p, Kurskod MALMAL02
  • Matlagning 3, 200 p, Kurskod MALMAL03
  • Matlagning 4, 200 p, Kurskod MALMAL04
  • Specialkoster, 100 p, Kurskod MALSPE0
För mer information se Skolverkets webbplats:

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att arbete i restauranger både i Sverige och utomlands, i personal- och skolrestauranger, på sjukhem och servicehem, i snabbmatsrestauranger och matbutiker.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!




Skriv ut

Kontakt

  • Cul, Centrum för utveckling och lärande

    cul@hudiksvall.se

    0650-193 00

    Besöksadress: Norra kyrkogatan 39

    Postadress: Kullgatan 6-8, 824 30 Hudiksvall


    Öppetider:

    Måndag-fredag: 7.30-12.00 och 13.00-15.00

  • Boka vägledningssamtal

    cul@hudiksvall.se

    Telefon: 070-246 64 39

    Telefontider: måndag kl. 13-14 och torsdag kl. 10-11.30

  • Kontakta kommunen

    Servicecenter och växel

    servicecenter@hudiksvall.se

    Telefon: 0650-190 00

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050