Utbilda dig till ett yrke via Cul

Kom snabbt ut i arbetslivet via våra yrkesutbildningar. Vill du bo kvar på hemmaplan och skaffa dig en yrkesutbildning? Inga problem – genom Cul i Hudiksvall finns flera utbildningar att välja bland. Du kan läsa mot ett flertal olika högskolor, universitet och yrkeshögskolor på distans eller med studieort Hudiksvall.

Yrkesutbildningarna genomförs i nära samarbete med näringslivet och en stor del av studietiden sker ute på företagen. Detta ger dig kunskaper och praktiska erfarenheter som behövs för direkt övergång från studier till arbete.

Det här är en eftergymnasial utbildning som är skapad direkt efter arbetslivets behov.

Utbildningarna tas fram tillsammans med arbetsgivare som verkar i branscher där efterfrågan på arbetskraft med rätt kompetens är stor. Under utbildningarna varvas teori med praktik. Praktiken kallas LIA (lärande i arbete) och är förlagd ute på en arbetsplats. Under LIA-perioderna utbildas du på arbetsplatsen under handledning av arbetsgivaren. Det innebär att du får vidareutveckla dina kunskaper från skolan i en verklig miljö.

Vissa yrkeshögskoleutbildningar kan du läsa på plats här i Hudiksvall, andra kan du läsa på distans. Alla yrkeshögskoleutbildningar berättigar till studiemedel från CSN.

Yrkeshögskoleutbildningar med studieort Hudiksvall:

Yrkesutbildningar på distans:

Vill du studera en yrkesutbildning som inte finns i Hudiksvall? På Yrkeshögskolans webbplats kan du ta del av hela utbudet av distansutbildningar:

Mer information om distansutbildningar

Nyttja Cul för stöd även om du pluggar på distans

Tänk på att du kan nyttja Cul för stöd och service som underlättar dina studier, även om du inte läser med studieort Hudiksvall.

För dig som vill skaffa dig en eftergymnasialutbildning.

Funderar du på att söka till universitet eller högskola? Det finns en mängd spännande utbildningar. Du kan välja att läsa enstaka kurser eller program. Vissa utbildningar kan du läsa med studieort Hudiksvall andra kan du läsa på distans.

Utbildningar med studieort Hudiksvall:

Utbildningar eller kurser på annan ort eller distans:

Vill du studera en utbildning eller kurs som inte finns i Hudiksvall? På antagning.se kan du ta del av hela utbudet:

Nyttja Cul för stöd även om du pluggar på distans

Tänk på att du kan nyttja Cul för stöd och service som underlättar dina studier, även om du inte läser med studieort Hudiksvall.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

Bildpuff Hjälp vid studier på Cul
Bildlänk till Studie- och yrkesvägledning för dig som vuxen
Bildlänk till Frågor och svar om utbildning och yrkesval

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050