Uppdaterad information kl 23.25: Med anledning av lastbilsattacken i Stockholm

Elever från Östra skolan i Hudiksvall som befann sig på skolresa i Stockholm har suttit fast i olika lokaler med anledning av lastbilsattacken. Alla elever är välbehållna och de flesta är nu på väg till de bussar som ska ta dem hem tillsammans med lärarna. Några elever är fortfarande kvar bakom avspärrningarna.

- Vi har varit i kontakt med berörda lärare som informerar om att alla elever är i säkerhet, men vi vet inte när de kan komma hem till Hudiksvall, säger kommunchef Bengt Friberg.

Uppdaterad information kl 17.50

Elever från Östra skolan i Hudiksvall som befann sig på skolresa i Stockholm har suttit fast i olika lokaler med anledning av lastbilsattacken. De sista eleverna är nu på väg till bussarna med poliseskort.

Uppdaterad information kl 18.09

Nu befinner sig alla elever och lärare från Östra skolan samlade i bussarna.

Uppdaterad information kl 18.45

Nu rullar bussarna med elever och lärare mot Hudiksvall. Östra skolan kommer att vara öppen från klockan 21. Vi återkommer med mer information om bland annat ankomsttid på hudiksvall.se och kommunens facebook-sida.

Uppdaterad information kl 18.55

Bussarna med elever och lärare från Östra skolan sitter för närvarande fast vid Stockholms stadion.

Uppdaterad information kl 19.35

Nu har bussarna med elever och lärare från Östra skolan kommit loss ur trafikstockningen och är på väg norrut mot Hudiksvall. De kommer att ha ett middagsstopp längs vägen innan de fortsätter hemåt.

Uppdaterad information kl 21.00

Nu har eleverna och lärarna från Östra skolan haft matpaus i Uppsala och är på väg hemåt. Vi återkommer med beräknad ankomsttid. Östra skolan är nu öppen och bemannad om elever och anhöriga vill samlas och prata en stund.

Uppdaterad information kl 22.45

Bussarna med elever och lärare från Östra skolan beräknas komma till Hudiksvall någon gång efter 23.20. Östra skolan är öppen och bemannad om elever och anhöriga vill samlas och prata en stund.

Uppdaterad information kl 23.00

- Eleverna har verkligen varit kanonduktiga! Det säger Christer Häggmark, lärare på Östra skolan som tillsammans med sina kollegor och 112 elever var på studieresa i Stockholm under fredagen och hamnade mitt uppe i dramatiken på Drottninggatan.

- Vi körde igång direkt efter den förberedda planen och inom tio minuter hade vi lokaliserat alla elever, berättar Christer. Men det var förstås tufft för de elever som satt instängda i butiker så pass länge och även för deras kompisar. Det var väldigt skönt när vi var samlade i bussen.

Uppdaterad information kl 23.25

Behöver du prata med någon i helgen om händelserna i Stockholm? Ring journumret 072-588 95 10 som bemannas av personer från Svenska kyrkan och kommunen.